sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Olipahan elämys!


Eilen illalla ajelimme Metsäkulmalle syömään villiruokaa. Siellä melkein-keskellä-ei-mitään sijaitsee Hakamaan lammastila ja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna siellä oli tarjolla neljä kattausta. Me olimme siinä viimeisessä ja saimme privaattipalveluna tuon neljän ruokalajin aterian eteemme. Kaunista, yllätyksellistä, hyvää ja elämyksellistä ruokaa! Aineksina muun muassa lupiinia, mesiangervoa, rikkikääpää, rakkohaurua, ketunleipää, kantarellia, kyssäkaalia ja kauraa. 

Palvelu oli kotoista ja ystävällistä ja jokaisen ruokalajin kohdalla meille kerrottiin yksityiskohtaisesti, mitä lautaselta tulee löytymään. Täysin vatsoin ja hyvin mielin lähdimme kotimatkalle. 


Jk. Kiitokset Esikoiselle ja Kuopukselle iltamme maksamisesta! 

Jk2. Kolmannen ruokalajin kohdalla ehätin jo syömään ennen kuin räpsin kuvan…

Jk3. Lasissa oli kaunista ja hyvää ruusukefiiriä.4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, kerroin villiruokailustanne Mursulle, sillä hän on kiinnostunut aiheesta; hortoilusta ja on lukenut vanhan Toivo Rautavaaran kirjan Mihin kasvimme kelpaavat.

  Itselläni taas nousi hymy huulilleni; alan pikkuhiljaa epäillä, että meillä TODELLA ON jotain yhteistä ;)
  Olen n. 6 kk - 12 v ja lisäksi 19-vuotiaana n. 9 kk asunut Metsäkulmalla, keskellä ei mitään :)
  Kaksi vuotta sitten kun isäni nukkui pois, paikka jäi minulle, edelleen siellä keskellä ei mitään, paikalla ei ole edes tarkempaa osoitetta! Mutta sieltä varmastikin löytyy suurin osa noista mitä kerroit teidän syöneen; kun vain kävisimme Rautavaaran kirjan kanssa katsomassa mitä siellä on ja mitä voi syödä, saisimme runsaasti terveellistä syötävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se olikin, se Metsäkulma! :) Kirjoittaessani ajattelin, että juuri kukaan ulkokuntalainen ei tiedä tuota paikkaa ja sinähän sen tiesit! Taas yksi yhteinen nimittäjä meillä lisää! :)
   Rautavaaran kirjasta meilläkin puhuttiin tuolta kotiuduttuamme ja muisteltiin, että se on Kuopuksella lainassa.

   Poista
 2. Onpas hienoista aineksista kehitetty kattaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli ja suurin osa ihan läheltä ja luonnosta. Kyllä mestarit osaa!

   Poista