tiistai 29. lokakuuta 2019

Tunnustan olevani lyhtyihminen


Olen aina ollut lyhtyihmisiä. Vuosien ja vuosikymmenien aikana erikokoisia ja -värisiä lyhtyjä on hankittu huusholliimme. Valaistu lyhty on saattanut toivottaa vieraat pihalla tervetulleiksi ja ilahduttaa omaa väkeä ihan muuten vain.
Kynttilät lyhdyissä ja yksinään on myös minun juttuni. Joskus vuosia sitten ostin tuoksukynttilöitä ja niissä oli ehdoton suosikkini glögituoksuversio. Sitten tapahtui jotakin - joko kynttilätehtaassa tai omassa elimistössäni - ja tuoksu olikin aivan liian vahva ja alkoi etoa. Siihen loppui tuoksukynttilävaiheeni ja nykyään ostan vaan ihan taviksia. 

Jk. Kuvan lyhty oli/on Rajatalon kuistilla. 

5 kommenttia:

  1. Kiva persoonallinen lyhty, kissa saa hymyn huulille.
    Mullakin oli ennen lyhtyjä niin sisällä kuin ulkonakin ja kaikenlaisia. Ostin niitä usein kirppari reissuillani. En tiedä mikä nyt on tullut, kun ei ole kuin muutama lyhty koristeena. Olisko laiskuus, ettei viitsi sytyttää kynttilöitä. Olen nyt sitten myynyt melkein kaikki kirppiksellä.
    Mukavaa tiistai aamua.
    Mukavaa tiistai aamua sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla suurin osa lyhdyistä ulkolyhtyjä - sisällä on isompia ja pienempiä Kivi -kynttilälyhtyjä ja muutama keramiikkainen. Varsinaisia kynttilänjalkoja ei ole kuin pari.
      Tiistai on ollut mukavan rento. Vapaapäivä eikä mitään menoja...

      Poista
  2. Voi ei voi ei voi ei - mistä TUOLLAISIA lyhtyjä saa?!?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuli mieleen, että tuo on ihan tavislyhty, johon on liimattu koristeeksi kissat jostakin mustasta muovikalvosta. Voi olla, että olen ihan väärässä...

      Poista
  3. Lyhtykausi alkaa viikonloppuna! On kiva kävellä illalla ja nähdä lyhtyjen valot pihoissa. Kaunista!

    VastaaPoista