torstai 2. kesäkuuta 2016

Voi mitä voikukkahunajaa!


Voikukkahunaja

100 voikukkaa (vain kukat)
sitruunanmehua puolikkaan sitruunan verran
5 dl vettä
500 g sokeria
(siemenet puolikkaasta vaniljatangosta)

Älä poimi kukkia ihan tien vierestä.
Ravistele kukista ötökät pois ja anna kukkien liota vähän aikaa vedessä. 
Heitä kukat kattilaan, kaada päälle vesi ja sitruunanmehu.
Keitä 15 minuuttia.
Siivilöi kukat pois ja ota vesi talteen.
Lisää veteen sokeri ja keitä vielä tunnin verran. 
(Mausta vaniljalla.)
Purkita.

.....
Ohje on Pidempi korsi -vegaaniblogista. Olen kahtena vuonna tehnyt tuolla ohjeella ja vaniljaa en käyttänyt. Viime vuonna keitin tunnin verran ja se oli vähän liian pitkä aika, sillä lopputulos oli aika jämäkän paksua toffeemaista. Maku oli kyllä hyvä. Tänä vuonna keitin taas tunnin, mutta lisäsin lopuksi vettä aika reilusti ja tällä kertaa hunaja on hunajamaisen ohutta. Maku vähintään yhtä hyvä kuin viimeksi.
Tänä vuonna luin reseptiä vähän huonosti. Siinähän on ihan selvästi, että 100 voikukkaa, mutta luin: 100 grammaa. Meidän pihalta löytyi vain 94 gramman edestä... No, tuskin kovin suurta eroa oli grammoissa ja kappaleissa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti