maanantai 7. joulukuuta 2015

Väärinymmärrys ja floppi
Pari päivää sitten satuin katsomaan televisiosta haastatteluohjelmaa ja siinä oli yhden keskustelijan nimen alle laitettu titteli kokemusasiantuntija. Jäin sitten myöhemmin pohtimaan ja fundeeraamaan titteliä enemmän ja kirjoitin sanan itselleni muistiin myöhemmin käytettäväksi. Ko. ohjelma käsitteli huumeita ja kokemusasiantuntija oli entinen käyttäjä. Kokemukset olivat olleet monenlaisia - aluksi hyviä, sitten huonoja ja lopuksi hyvin huonoja. Summa summarum: erittäin sopiva titteli, vaikka se ensin hieman ihmetytti juuri tuossa yhteydessä. Suomen kieli on kekseliästä ja mahtavaa!

Jk. Nyt sitten googlasin ja sain tietää, että kokemusasiantuntija on ihan koulutuksen saanut ihminen, jolla on omakohtaisia kokemuksia päihdeasairauksista,psyykkisistä tai somaattisista sairauksista. Anteeksi, jos kirjoitukseni loukkasi - se ei missään nimessä ollut tarkoitus.

2 kommenttia:

  1. Minä olen kuullut kokemusasiantuntijoista homealtistusasioissa - sellaisiakin vertaistukihenkilöitä on koulutettu. Mietin jossain vaiheessa itsekin, että pitäisikö ilmoittautua koulutukseen.

    Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa ;-)

    VastaaPoista
  2. Hienoa huomata, että aina oppii jotakin uutta - vaikka sitten kantapään kautta...

    VastaaPoista