sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Hyvä pikkuleipäresepti shakinpelaajille ja (muille) joululeipureille


Shakkiruudut

200 g voita tai margariinia
100 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-4 tl kaakaojauhetta
300 g vehnäjauhoja

Voi, sokeri ja jauhot sekoitetaan notkeaksi taikinaksi.
Osaan taikinaa sekoitetaan vaniljasokeri,
osa värjätään ruskeaksi kaakaolla.
Taikinasta leivotaan 4 tai 9 kapeaa pitkää tankoa,
jotka asetellaan päällekkäin,
niin että valkoinen tulee tummaa vastaan ja päin vastoin
poikkileikkauksen muodostaessa shakkiruudutuksen.
Leikataan viipaleiksi ja paistetaan 175 asteessa 8-9 min.

(Kodin herkkuleivonnaiset, Kauppiaitten Kustannus Oy 1969)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti