Lipstikkakeitto (4-6 annosta)
0,5 l lipstikanlehtiä
12 dl kasvislientä
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 sipuli
2 rkl voita
1 dl kermaa
suolaa
1. Hienonna sipuli ja kuullota voissa kattilassa.
2. Lisää vehnäjauhot ja kasvisliemi. Sekoita tasaiseksi.
3. Silppua lipstikan lehdet liemeen. Kypsennä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Lisää lopuksi kerma ja mausta suolalla. Soseuta keitto ja tarkista maku.
(Helsingin Sanomat, Kesäkeittiö 2007)
.......
Tästä keitosta meillä alkaa kesä.
On alkanut 26.5.2007, 30.5.2008, 25.5.2009, 2.6.2010, 23.5.2011, 24.5.2012, 18.5.2013 ja 24.6.2014.
Reseptivihkosen yläreunaan sopii vielä päivämääriä ja tänään siihen kirjoitetaan 7.6.2015.
Jk. Kuvan kukkakimpussa ei ole lipstikan lehtiä, vaikka siltä näyttääkin. Lupiinin lehdet toimivat mainiosti täydennysvihreänä. (lat.huom.)
Jk. Kuvan kukkakimpussa ei ole lipstikan lehtiä, vaikka siltä näyttääkin. Lupiinin lehdet toimivat mainiosti täydennysvihreänä. (lat.huom.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti