sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Sadankuuden kirjan vuosi

 

Viime vuonna luin ennätyspaljon ja hyvin monenlaisia kirjoja. Säästän teitä nälkävuoden pituiselta listalta, mutta päätin valita tusinaparhaimmiston.. Kirjat eivät kuitenkaan ole listassa parhausjärjestyksessä, vaan lukemisjärjestyksessä. Suosittelen! 

Tiiu Takalo: Memento mori

Anni Kytömäki: Margarita

Richard Powers: Ikipuut

Pirkko Soininen: Valosta rakentuvat huoneet

Joonatan Tola: Punainen planeetta

Anneli Kanto: Rottien pyhimys

Sussanna Alakoski: Pumpulienkeli

Jukka Viikilä: Taivaallinen vastaanotto

Aleksis Kivi/Juha Hurme: Seitsemän veljestä

Matti Rönkä: Surutalo

Pirkko Saisio: Passio

Joel Elstelä: Sirkusleijonan mieli6 kommenttia:

 1. Jos liikunnassa voisin seurata esimerkkiäsi, niin lukemisessa en edes yritä. Sinä olet selvästi nopea lukija. Minä taas märehtijä. Tykkään lukea hitaasti. Pysähdyn usein omiin ajatuksiin, palaan takaisin, luen uudestaan. Kirjalistastasi tunsin vain kaksi. Pitäiskö kuiukuilla muitakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ollut nopea lukija eli en juurikaan märehdi. Nykyään olen oppinut seutu- ja kaukovaraukset ja kirjoja tulee omaan kirjastoon milloin mistäkin.

   Poista
 2. Oih, lisää luettavia kirjoja luettavien listaan. Olisit vain laittanut koko pitkän listan - minun luettavien listaan mahtuu muiden hyväksi lukemia kirjoja, kuten Rutinoita -blogin Puskisssalle jo totesinkin.
  Nukkumatti saa siirtyä minun kirjoilta jonkun muun kirjoille istuksimaan eli ainakin yritän lukea enemmän kuin viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä minä laitan sen jonakin päivänä ja piakkoinkin, että pääset sieltä kuikuilemaan lukuvinkkejä!

   Poista
  2. Ja hauska; käytit sanaa "kuikuilla" :D Olen harvan kuullut käyttävän sitä sanaa, isäni käytti sitä usein ja nyt kun luin vastauksesi, tuli mieleen kun olin lapsena isän apuna autoremontissa ja isä saattoi sanoa "mitäs siellä kuikuilet" :)

   Poista
  3. Aika harvoin sitä sanaa tulee käytettyä, mutta kun ajattelin sinua, se sana tuli heti mieleen!

   Poista