lauantai 22. tammikuuta 2022

Rikokset kiinnostavat aina


Lukubuumi jatkuu edelleen… Eilen nappasin vieraammasta kirjastosta muutaman eepoksen mukaani. Kuvassa näkyvän otin selailukirjaksi tai sisustustermiä käyttäen sohvapöytäkirjaksi. Sen verran olin utelias, että plarasin kotona alun sisällysluettelon jo osapuilleen läpi. Kastua ei mainittu, Raunistula pariin kertaan. Huh! 

2 kommenttia:

 1. Raunistula on entisinä aikoina ollut aika hurjaa seutua, työläisaluetta kun on ollut, käsittääkseni.
  Muistelisin että mieheni pappa - joka oli kotoisin "Pakalta" (Nummenpakka) - kertoi että olivat sotajalalla raunistulalaisia vastaan.

  Muistelisin myös että olen työni kautta jutustellut muutaman vanhan polven raunistulalaisen kanssa. He kertoivat nimenomaan siitä, että alue on ollut köyhempien (vähävaraisten?) aluetta, ja että aamuisin oli ollut kiire jonnekin keskustan lehtikioskille plaraamaan urheilu-uutisia, kun omaan kotiin tai kavereille ei tullut päivän lehteä.

  Jopa itselläni on käsitys Raunistulasta vähän huolestuttavana alueena, vaikka sille ei ole omalta olemassaoloni ajalta mitään perusteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raunistulan osaa jotenkin kuvitella hurjemmaksi seuduksi… Meidän kotonen on Kastussa ja se vaikuttaa hyvin rauhalliselta. Ja ei yhtään hirmutekoa löytynyt tuosta kirjastakaan sieltä!

   Poista