lauantai 28. marraskuuta 2015

Taatusti onnistuvat pikkujoulupiirakat


On olemassa luottoreseptejä, joihin palaan yhä uudestaan ja joiden lopputuloksiin olen tyytyväinen. Tässäpä nyt yksi sellainen....

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1,5 dl maitoa tai vettä (kädenlämpöistä)
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa

Täyte:
2-3 porkkanaa raastettuna
1 purjo renkaina
1 paprika kuutioina
2 dl juustoraastetta
1 muna
0,5 dl kermaa tai maitoa
100 g savukinkkua tai kylmäsavulohta tms.
suolaa, viherpippuria, oreganoa
- Hauduta kasviksia pannulla n, 10 min. Lisää muut täyteaineet, 
kun kasvikset ovat hieman jäähtyneet. -

Nypi rasva ja jauhot. 
Liuota hiiva ja suola nesteeseen ja lisää ne, sekoita taikinaksi.
Leivo taikinasta pyöreitä pullia (n. 16 kpl), kohota.
Paina pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla.
Pistele syvennykset haarukalla, voitele reunat munalla, laita täyte.

225 astetta / 10-15 min.

......

Paras mahdollinen yhdistelmä tuli kylmäsavulohesta, purjosta, fenkolista ja paprikasta..
Alkuperäinen resepti oli tuo kinkkuversiollinen.
Täytteen kaikkia aineita voi varioida.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti