keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Mitä ihmettä on seitan?


Meillä ei syödä lihaa, mutta meillä syödään aika usein seitania. Monet ovat kyselleet seitanista ja nyt sitten päätin laittaa tänne ohjeen, joka on Inna Somersalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja isolle ja pienelle joukolle.

Seitanpaisti

4 dl gluteenijauhoja
1 dl gram-eli kikhernejauhoja
1 dl soijajauhoja
1 rkl kasvisliemijauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl garam masalaa
1 tl savupaprikajauhetta
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl valkosipulijauhetta
0,5 dl soijakastiketta
0,5 dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
2,5 dl vettä
Marinadi:
2 rkl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl (omena)viinietikkaa
0,5 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. 
Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin.
Sekota tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti.
Muotoile massa paistiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Laita paisti marinadiin ja jätä maustumaan kylmään
vähintään muutamaksi tunniksi, mutta mieluiten yön yli.
Kääntele paistia muutaman kerran marinoinnin aikana.
Kääri paisti folioon ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti 
(meillä paistetaan melkein puolitoista tuntia)
uunin keskitasolla.
Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua,
parhaimmillaan se on seuraavana päivänä tarjottuna ja kylmänä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti