Eilen nappasin itselleni lounaskokkausvuoron. Kurkistin jääkaappiin ja huomasin siellä muiden muassa edellispäivän salaatin ylijäämä-kikherneet ja halloumipaketin. Googlasin näitä kahta ja sain eteeni reseptin, jota muuntelin, sovelsin ja tuunasin…
Pilkoin kaksi hieman jo nahistunutta porkkanaa pieniksi lanteiksi. Silppusin yhden pienen sipulin. Pilkoin yhden punaisen suippopaprikan ja yhden keltaisen suipottomsn. Puolitin puoli paketillista kirsikkatomaatteja. Kaikki olivat nyt sulassa sovussa ja kulhossa. (Uuni oli jo lämpenemässä ja asteita oli kaksisataa.) Lisäsin kulhoon vähän rypsiöljyä, suolaa, pippuria ja cayennepippuria ja sekoitin tarmokkaasti. Laitoin uunipannulle leivinpaperin ja kippasin kasvikset paperin päälle ja sekoitin tasaiseksi. Uuniin ja kaksikymmentä minuuttia. Paistamisen aikana viipaloin paketillisen halloumia ja yhdistin viipaleet ja kikherneet kulhossa ja lisäsin sinne vielä lirauksen öljyä, hippusen suolaa ja paljon kurkumaa. Kun ajastin pirisi, otin pannun uunista ja kaadoin nuo loput ainekset sekaan ja laitoin vielä uuniin kymmenksi minuutiksi. Kun se oli kulunut, oli ruoka valmista ja huusin Miehen syömään. - Ja oli todella hyvää!
Vaikuttaa varsin herkulliselta, nam!
VastaaPoista