perjantai 28. lokakuuta 2022

Kynttiläkausi ja satsumakausi alkoivat!


Taas ne alkoivat! Kynttiläkausi ja satsumakausi pyörähtivät käyntiin ilman juhlallisia seremonioita tai avajaisia. Alkoi vaan tuntua siltä, että niitä tarvitaan. Jos rehellisiä ollaan, on tämä alkanut satsumakausi vasta alkusoittoa pikkuoranssien invaasiolle. Ne kun tulevat, niin niitä kuluu! 
Kynttilöiden suhteen edustan nykyään koulukuntaa: yksi tai kaksi kerrallaan riittää. Aamupalapöydässä varsinkin marraskuun ei-niin-lystikkäinä aamuina yksikin jo tuo iloa ja valoa. Mutta nyt lokakuussakin yksi tai kaksi on justiinsa sopiva määrä.

4 kommenttia:

  1. Täälläkin on aloitettu kynttiläkausi. Minä kuulun sellaiseen välimallin koulukuntaan - kynttilöitä voi olla useapi, muttei tolkuttomasti :) Satsumakausi meillä alkaa viikonloppuna, kun tästä kaupoille lähdetään.

    VastaaPoista
  2. Meillä on klementiinejä, mutta eikös ne ole melkein sama asia, samanvärisiä? Naapurikunnan kaupassa oli klementiinit tarjouksessa, kun "joutessamme" käytiin siellä ruokaostoksilla, samalla kun mentiin kyläilemään :D
    Yhden kynttilän olen polttanut - vähän säikähdin, kun tuohon tulostimelle istahdin ;) Ajattelin, että jos taas oikein kompuroin, niin kaadan vielä kynttilänkin. Polttelen ulkona lyhdyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne melkein samoja, mutta toisaalta ei ollenkaan. (Minun henkilökohtainen mielipiteeni ja makuni.)
      Kaksi tuikkua paloi tänä iltana valvotusti ja hallitusti Laurilan residenssin olohuoneessa.

      Poista