keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Meillä on maailmanperintökohde!


Oman kotikunnan nähtävyyksiin tulee usein suhtauduttua vähätellen, mutta joskus on virkistävää leikkiä itse turistia. Sen jälkeen, kun aloin katsella maailmaa eripituisten kameraputkien läpi, olen käynyt vanhassa kirkossamme moninaisia kertoja kuvaamassa yksityiskohtia ja tunnelmia. Olen niin kuin ne neljätoistatuhatta muuta kulkevaista, jotka vuosittain tulevat katsomaan paikkaa, joka jossakin vaiheessa oli ihan hyljättynä.
Tervetuloa hienoon maailmanperintökohteeseemme! Juhannuksena kirkko on avoinna vain aamukymmeneltä jumalanpalvelusten ajan. Jos olisin silloin töissä, soittaisin harmonilla loppusoittona Juhannus on meillä herttainen. Ehdottomasti soittaisin taas kerran...

4 kommenttia:

 1. Olen vähän "jäljessä", mutta kun en ole ehtinyt näitä blogeja lukea hetkeen aikaan :)
  Olen käynyt teidän maailmanperintökohteessa muutama vuosi sitten, melko tarkalleen viisi vuotta sitten. Harmi kyllä, se kuuluu siihen aikaan, joka on kadonnut muististani aika tarkkaan :( Pitäisi tulla uudelleen.
  Mutta olen ostanut sieltä kirjan, jonka voisinkin tässä jonain päivänä lukea uudelleen. Kiitos kun muistutit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedonhaluisena (=perinjuurin uteliaana) ihmisenä minua kiinnostaisi, minkä kirjan silloin ostit?

   Poista
  2. Olenpa laittanut sen hyvään talteen (siellä on muuten paljon tavaraa!), enkä löytänyt sitä nyt tähän hätään. Itseäni jäi vaivaamaan, missä se oikein luuraa, joten etsin sen kyllä käsiini, ja kerron siitä heti kun sen löydän.
   En ole voinut nähdä niin todentuntuista unta, että kuvittelisin omaavani sellaisen kirjan. Vai olisinko?

   Poista
  3. 🙂 Älä nyt koko huushollia käännä moisen tiedon takia ympäri...

   Poista