perjantai 18. maaliskuuta 2016

Taattu resepti: Leipätangot eli grissinit eli "pitkät"



Sarjassamme suosikkireseptejä... Kun lapset olivat pieniä, he kinusivat: Isä, tee meille pitkiä! Ja isähän teki...

Grissinit

50 g hiivaa
3 dl vettä
2 kananmunan valkuaista
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
0,75 dl öljyä
8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää muut ainekset ja vaivaa voimakkaasti kymmenisen minuuttia.
Anna kohota puoli tuntia.
Leivo ohuiksi tangoiksi ja anna kohota hieman.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat saaneet riittävästi väriä.
Säilytä kuivassa paikassa.

.....
Näitä voi napostella sellaisenaan tai syödä keiton kanssa. En ole koskaan itse tehnyt, vaan paras kaveri (=mies) on näiden(kin) mestaritekijä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti