Meillä on leivontavihko (kolmas vihko jo menossa), johon kirjataan leivonnasta päivämäärä, laji, erityiset huomiot ja leipurin nimikirjain. Vihkosysteemi on ollut käytössä vuodesta 2001 alkaen. Kevätmittarina voidaan pitää raparperipiirakan tekemistä ja nimen omaan sen kevään ensimmäisen piirakan tekemistä. Kaikkien aikojen ennätys on vuodelta 2013 ja silloin rapsupiirakka (tuttavallinen ilmaisu) tehtiin 13. toukokuuta. Ei paljoa jääty nytkään, kun eilen leivoin ja päivämäärä oli 15.5. Neljä ohutta vartta otin ja tein niistä viisi pientä piirakkaa reseptillä, josta normaalisti olisi tullut yksi normaalikokoinen.
Rapsuilun lisäksi eilen tapahtui muutakin merkittävää. Heitin nimittäin talviturkkini! Asteita oli 8,5 ja oli muuten tosi kylmää, hrrr...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti