tiistai 26. toukokuuta 2015

Erittäin hyvä rapsuresepti!




Vanhan ajan raparperitorttu (Kotilieden uusi leivontakirja, 2004)

2 kananmunaa
200 g sokeria (2,5 dl)
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
5 dl kuorittua, paloiteltua raparperia
50 g pehmeää voita
100 g sokeria
1 dl vehnäjauhoja
tomusokeria

Vatkaa kananmunat ja sokeri.
Lisää maito, kerma ja voisula.
Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään.
Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen.
Levitä taikina voideltuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) vuokaan.
Pese ja kuori raparperit.
Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle.
Nypi pehmeä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja ripottele pinnalle.
Kypsennä 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.
Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

.....

Vähintään kerran kesässä tätä täytyy tehdä. On aivan ihanaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti