perjantai 20. maaliskuuta 2020

Rasvainen aloitus


Puurosilmänä meillä on ollut jo pitkän aikaa liraus tuota herkkuöljyä. En saa tästä mitään provikoita, mutta sanonpahan vaan, että pöytyäläinen peittoaa muut vastaavat kuusi nolla. Se käy salaatteihin ja yleensäkin kaikenlaiseen kokkaamiseen ja herkutteluun.
Tänään on kevätpäiväntasaus. Päivä ja yö ovat yhtä pitkiä. Heräsin jo kuudelta, vaikka nyt vasta olen tässä blogi-ja puurovaiheessa...

5 kommenttia:

  1. Mistähän tuota saisi? Käytämme rypsiöljyä, luomulaatua jo pitkään. Väri ja maku ovat voimakkaita, mutta joka aamu lusikallinen otetaan puuron kera. Maun peitän marjoilla. Salaattiinkin kaadamme ja siinä maun peittää sitruunan mehu ja hunaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsekkaa Myssyfarmin sivulta ruoka-välilehdeltä jälleenmyyjät! Tilata voi heiltä suoraankin. Me tilattiin ennen joulua kolmen litran hanapakkaus...

      Poista
  2. Rypsiöljy on superfoodia. Voi vain kuvitella, miten maukasta on sellainen kylmäpuristettu. Herkkua varmasti salaatinkastikkeena! Itse olen vanhan liiton naisia ja käytän puuroon vain voisilmän ja marjoja. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aika noviisi puuronsyömisessä, mutta olen kokeillut voisilmää, maapähkinävoita ja maitotilkkaa. Rypsiöljy on ollut kaikkein herkullisin vaihtoehto. Nykyisin se voi saada seurakseen taatelinpaloja.

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, pitääkin tutustua asiaan. Puuron joukkoon olen kaatanut Valion sokeroimattomia marjakeittoja ja pakastettuja marjoja. Itse keitetty marjakiisseli on kuitenkin parasta, vaikka ehkä sokerisinta. Karpalo-mustherukkakiisseli ja kaurapuuro vie kielen mennessään heti aamusta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista