maanantai 7. tammikuuta 2019

Hiljaa hiipii joukko varpahillaan kotikoloihinsa!


Eilen ne alkoivat, ne joulukoristeiden kokoontumisajot ja lopputuloksena koristeet päätyivät varikolle melkein vuodeksi. Kyntteliköt, tähdet ja uskotoivorakkaus sammutettiin. Kettulan valot palavat vielä tähän aamupäivään asti ja sitten niidenkin on aika simahtaa. Yksi poikkeus on: sovittiin, että joulukuusi saa vielä viikon jatkoaikaa. Saa olla nuutinpäivään asti! 
Hoosiannatontuilla on eri varikko kuin muilla koristeilla eli eteisen vihreän senkin alakaappi. Ne otetaan esille ensimmäisinä. Ovat laatikossaan kuin sillit suolassa, mutta hipi hiljaa kuitenkin, sillä en ole kuullut mitään hoosiannalaulua eteisessä, vaikka olen yrittänyt kuunnella tarkasti...

2 kommenttia:

  1. Meilläkin kotitonttu Pietari rauhoittui, kun sai taas koko keittiön omaan haltuunsa: tontut ikkunalaudalta on pakattu laatikkonsa ja kynttelikkö samoin. Pietaria ilmeisesti vähän ärsytti iltaisin, kun kynttelikössä paloi valot meidän nukkumaan menoon asti ja keittiössä oli liian valoisaa. Nyt on taas hällä hyvä - valo lisääntyy normaaliin tahtiin.

    Hoosianna -tontut ovat aivan ihanat, voi kun löytäisin meillekin tuommoiset laulamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä keräsin tuota Hoosianna -kuoroa monta vuotta, kun raaskin ostaa aina yhden kerrallaan. Se on minustakin ihana porukka.
      Kotitonttua meillä ei tietääkseni ole...

      Poista