torstai 30. elokuuta 2018

Tahatonta kuulemista, kun puhujalla oli iso ääni


Useimmiten bussi- ja junamatkoilla on hiljaista, kun kanssamatkustajat syventyvät omiin puuhiinsa ja älypuhelimiinsa. En pidä sitä pahana, koska kerran teen sitä isekin. (Tosin käytössä on yleensä Steve.)  Sunnuntain bussimatkan alkuosa Turusta Tampereelle oli poikkeus. Matka kestää vähän yli kaksi tuntia ja ehdin kuulla puheliaan matkustajan kertovan kuljettajalle hyvin seikkaperäisesti elämästään ja matkastaan, jolta tuli. Puhui niin paljon ja isohkolla äänellä, että katsoin viisaimmaksi jossakin vaiheessa laittaa napit korville ja katsoa Areenalta yhtä brittisarjaa.
Sen verran kuitenkin kuulin, että sain Stevelle kirjattua muutaman mielenkiintoisen muistiinpanon. Ensimmäinen käsitteli ruokaa, kun matkustaja kertoi haluavansa matkapäivien jälkeen syödä kotona pesuvadillisen pasta bolognesea. Toinen oli se, kun hän totesi, että on hauskaa heitellä koiranleukoja. -Tällaista siis kuulin ja kaikki muut kuulivat matkustajalta, joka oli edellisenä iltana laivalla juonut seitsemän pitkää... 

1 kommentti:

  1. Kyllähän siinä jo yksi pesuvadillinen pasta bolognesea maistuu, jos edellisilta on mennyt pelkällä seitsemällä pitkällä.... ;)

    VastaaPoista