Eilen oli omenahillopäivä. Debytoin nyt tekemällä hilloa uunissa. Viiden litran kattilaan omien omppupuiden satoa (siemenkota veks), niin paljon kuin kattilaan sopi, lisäksi pari desilitraa vettä, pari desilitraa hillosokeria, iso tupsaus kanelia ja keskikokoinen tupsaus aitoa vaniljaa. Kattilaan kansi päälle ja uuniin asteita kaksisataa ja kattila pariksi tunniksi sinne uuniin muhimaan. Muutama sekoitus välillä ja sitten uunista lämmöt pois. Ennen purkitusta sauvasekoittimella tasaiseksi.
Maku oli ja on mahtava. Tehtiin eilen kaksi annosta eli nyt on jääkaapissa monenmonta pakasterasiaa odottamassa pakkaseen pääsyä. Yksi rasia jätettiin aamupuuroa ja ruisleipiä varten ja aamupalapöytään lusikoin sitä nimikkoastiaansa.
Siis ymmärsinköhän nyt oikein... syödäänkö teilläKIN omenahilloa/-sosetta ruisleivän päällä?
VastaaPoistaMinä saan aina kummastuneita katseita kun laitan omenasosetta ruisleivän päälle 😋😋😊
Syödään! Paahdettu ruisleipä ja siihen omenahilloa, nam!
PoistaNiin että samiksia tässäkin 😄😄
Poista😊
Poista