lauantai 13. helmikuuta 2016

Nopeat (ja mahtavan hyvät) banaanilätyt


Eilen varasin itselleni lounaskokkausvuoron ja tein yhtä meidän suosikkiruokaamme eli pinaattikeittoa. Tein myös jälkiruokaa ja sen reseptin/idean halusin jakaa muillekin...
Otetaan yksi banaani ja murskataan se haarukalla aika sileäksi mössöksi kulhoon. Rikotaan kaksi kananmunaa ja vispataan ne mössön sekaan tehokkaasti niin, että lopputulos muistuttaa taikinaa. Lisätään muutama tupsaus kanelia (tai vaihtoehtoisesti kardemummaa tai vaniljasokeria) ja otetaan paistinpannu lämpenemään. Sulatetaan pannulle vähän voita ja sitten lusikoidaan pieniä lättyjä paistumaan. Paistetaan, käännetään ja paistetaan. Pinotaan lautaselle.
Lättyjen kanssa meillä syötiin mustikoita ja turkkilaista jogurttia, johon sekoitin pari teelusikallista jääkaapista löytynyttä aroniahyytelöä ja hieman tomusokeria. - Näitä meillä tehdään toistekin, kun olivat mahtavan hyviä ja nopeatekoisia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti