sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Vettä, hiivaa, kardemummaa jne.Eiliseksi suunnittelemani teemapäivät toteutuivat kaikki. Lisäksi tuli vielä Leivo pullaa -päivää. Ensin aioin tehdä kanelikierrepullia, sitten korvapuusteja, sitten vaniljakierrepullia. No, tein kuitenkin rullapullia hieman erilaisella twistillä... Keittiön pöydällä oli vaalivalvojaisten jäljiltä pistaasipähkinöitä ja päätin käyttää niitä. Kuorin pähkinät, heittelin ne kuppiin ja morttelilla murskasin sellaiseksi puolivallattomaksi rouheeksi. Pullataikinasta tein levyn, sekoitin siihen voin ja aidon vaniljan notkean mössön ja lopuksi ripottelin pähkinärouheen päällimmäiseksi. Rullasin, leikkasin, asettelin paperivuokiin, annoin kohota, kananmunailin, raesokeritin, paistoin, otin uunista. Lopun arvaattekin... Pulla oli todella hyvää!

6 kommenttia:

 1. Aika samat mietteet meillä on leipoessa ollut. Tosin mä jätin sitten kuitenkin pähkinän pois kun vieras oli sille allerginen. Mutta oikeaa voita ja tomusokeria rullan sisään tuli.

  Ihanila näyttää nuo sun versiosi!

  VastaaPoista
 2. Minä tein rouheamman pohjan ja pistin levyn päälle pestoa, tomaattia ja mozzarellaa. Rullalle ja "kranssina" uuniin. Nam. :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tosi herkulliselta kranssilta! Taidan tehdä tuollaisen vapuksi...

  VastaaPoista
 4. Ohje: http://www.maku.fi/reseptit/valimeren-leipa
  Kuva hieman hämää, tästä tulee nimittäin todella iso! Kannattaa jopa puolittaa, riippuen syöjien määrästä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Meitä on vappuna vaan kaksi, joten puolitus on viisasta...

  VastaaPoista