perjantai 18. joulukuuta 2020

Luottoresepti, jos mikä!


Eilen tein kaikki ne hommat, joita aamulla kaavailin. Kirjahylly on nyt ojennuksessa, tehtiin kävelylenkki (9,3 km), tein niitä parmesaanipikkuleipiä (reseptin mukaan -keksejä kylläkin) ja illalla saunottiin. Outi Pakkasen kirjoja kannattaa kyllä lukea muutenkin, mutta myös reseptien vuoksi. Jaan tämän myös sinulle. Kannattaa kokeilla! 

Anna Laineen Italialaiset parmesaanikeksit

100 g raastettua parmesaania 
120 g vehnäjauhoja 
100 g huoneenlämpöistä voita
muskottipähkinää, ripaus cayennepippuria
(vettä) 
(pinnalle pähkinä- tai mantelirouhetta tai kuivattuja yrttejä)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi. 
Lisää tarvittaessa 1-2 rkl vettä. 
Muotoile taikinasta kaksi kapeaaa pitkoa. 
(Rullaa pitkoja kuivatuissa yrteissä tai rouheessa.) 
Kääräise tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. 
Leikkaa jähmettyneet pitkot parin sentin viipaleiksi, paista 200 asteessa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti