lauantai 3. lokakuuta 2020

Ruskaa ja pizzaa


Aina vain viljelen näitä syksykuvia... Lupaan vaihtaa genreä tuota pikaa ja viimeistään ennen hirvenmetsästystä. Pelkään nimittäin, että siinä vaiheessa nämä luontoretket vähän vähenevät. Emme metsästä itse, mutta on niitä, jotka sitä tekevät ja hirvet voivat olla vauhkoja...
Meillä oli eilen pitkästä aikaa pizzaperjantai. Ennen muinoin oli tapana laittaa pizzapohjan päälle melkoiset vuoret täytettä - tonnikalaa, tomaattia, ananasta, joskus paprikaa ja lopuksi kahmalokaupalla juustoraastetta. Se oli niin kuin pannupizzan ja lättänäpizzan välimuoto. Muutama vuosi sitten keittokirjastoomme ostettiin Saku Tuomisen Pizze ja asenne muuttui. Nykyään meillä pizza on pelkistetympi, aidompi ja maukkaampi. Mies vaivaa pohjaa tosi pitkään, pohja on jääkaapissa odottamassa tosi pitkään ja päälle tulee tomaattikastiketta, tomaattia ja mozzarellaa, ei muuta. Pöydässä lisätään valmiin pizzan päälle sormisuolaa ja tuoretta basilikaa. Herkullista! Delizioso!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti