lauantai 15. elokuuta 2015

Siedän hyvin kuumaa, lohifilee tuumaa raparperin lehden alla paistuen
Meillä ei syödä lihaa, mutta kalalla herkutellaan hyvin usein. Viimeksi eilen. Resepti on helppo ja peräisin Ruokatorstai -kirjasta, joka perustuu Hesarin ruokasivujen ohjeisiin vuosikymmenien ajalta. Ainekset: lohifilee, suolaa, tilliä, sitruunanmehua, raparperinlehti, foliota, uunivuoka ja uuni. 
Ensin levitin pöydälle foliota pari isoa arkkia lomitusten, siihen päälle laitoin pihalta hakemani kesän-suurimman-raparperinlehden (jonka olin pyyhkinyt talouspaperilla puhtaaksi), raparperinlehden päälle lätkäisin noin seitsemänsadan gramman painoisen lohifileen, pusersin sitruunasta fileelle mehua reiluhkosti, ripottelin aika paljon suolaa ja vielä enemmän tilliä, kääntelin raparperinlehden reunat kalan päälle niin, että siitä jo tuli mytty, kääntelin vielä foliota niin, että siitä tuli paketti ja laitoin tiiviin paketin uunivuokaan ja uuniin. Asteita oli joku 175 ja kala oli uunissa reilu puoli tuntia. Paketista kaivautui maukas kala, namskis!


7 kommenttia:

 1. Mä otin lohen pakkasesta sulamaan huomista varten!

  Tuoko toi raparperinlehti siihen makua, mehevyyttä, mitä? Kiinnostavaa!

  VastaaPoista
 2. Mehevyyttä varmaankin. Kiva, kun kokeilet!

  VastaaPoista
 3. Tuo raparperinlehti kuulostaa jännältä, minuakin jäi mietityttämään, että "mitä se sille kalalle oikein tekee" :D Harmi kun täällä meillä kaupungissa ei kerrostalon pihalla kasva raparperia ja ympärillä ei ole kuin kerrostaloja kerrostaloja kerrostaloja...

  VastaaPoista
 4. Kyllä meiltä joutaisi lehtiä, mutta ei taida postittaminen oikein onnistua... :)

  VastaaPoista
 5. Vai tulisinko hakemaan - meillä kun on AM:n kanssa tuota joutoaikaa vaikka kuinka :)

  VastaaPoista
 6. Niin no, ehkä löydät lähempääkin... :)))

  VastaaPoista