sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kolmen kuvan juttu puodista
Olen kolunnut tähänastisen elämäni aikana varmasti kymmeniä, jollen satoja kirjakauppoja. Uudella paikkakunnalla tutustun ensiksi kirjakauppaan, jos sellaisen löydän. Seuraavana järjestyksessä tulevat kirjasto ja hautausmaa. Hyvä kirjakauppa, hyvä paikkakunta.
Turussa on Humalistonkadun ja Yliopistonkadun kulmauksessa aivan ihana kirjakauppa. Olen ostanut sieltä tähän mennessä tosin vain yhden kirjan (vauvaa varten puinen kirja ja sen ostin siinä vaiheessa syyskuuta, kun hänestä oli kehystetty ultraäänikuva makuuhuoneen seinällä), mutta postikortteja sen sijaan jo aikamoisen pinon. Puoti houkuttelee selailemaan, plarailemaan, etsiskelemään ja nykyään myös kahvittelemaan. Eilen ostin kortteja, join kupillisen tosi hyvää ja vahvaa kahvia ja herkuttelin Daim-kakkupalalla. Tänään kirjoitan muutaman kortin ja lähetän ne ja lähden itsekin kohti arkea.

4 kommenttia:

 1. Ihana puoti <3

  Minäkin etsiydyn aina kirjakauppoihin ja myös antikvariaatteihin. Matkoilta tuon taidekirjoja, ihan sama mikä kieli, sillä ne ovat Suomessa tyyriitä ahnkintoja.

  Turussa on aina ymmärretty tällaisen päälle...

  VastaaPoista
 2. Suosittelen kyllä tutustumaan, jos Turussa käyt!

  VastaaPoista
 3. Marjaanan Majasta tänne piipahdin :)
  Kirjakaupat ovat ihania - vaikka nykyään harvoin kirjoja ostankin ja joku aika siten isosta osasta kirjoja luovuin.
  Mutta kirjakauppa...mulla on tapa - joka ei kuulemma olekaan mitenkään outo; sain juuri vähän aikaa sitten kuulla sen yhdeltä kirjakaupan myyjältä :D - kun menen kirjakauppaan, en niinkään katsele yksittäisiä kirjoja, vaan ensimmäisenä kävelen pitkin hyllyrivejä ja juoksutan sormiani pitkin kirjojen selkiä. Hyllyltä toiselle. Siinä on jotain terapeuttista tai jotain.
  Arvatkaa mikä taivas oli Akateeminen kirjakauppa Helsingissä kun ensimmäistä kertaa pääsin sinne! Monta kerrosta kirjoja! Olisin saanut kulumaan siellä vaikka koko päivän :)

  Mutta myös pienet kirjakaupat on ihania - niistä tekee löytöjä ja niistä on AINA PAKKO ostaa joku kirja. Vaikka et sinne mennessäsi tietäisi tarvitsevasi tai haluavasikaan mitään kirjaa. Mutta kun tulet ulos kaupasta, huomaat tulevasi ulos kirjan kanssa. Sama koskee antikvariaatteja :). Ja muita vanhain tavarain kauppoja.

  Nyt jatkan blogiisi tutustumista :)

  VastaaPoista
 4. Kiva, kun piipahdit! Pidän ihmisistä, jotka pitävät kirjoista!

  VastaaPoista