torstai 25. tammikuuta 2024

Nukkumisen taito

Onneksi huonounisia öitä on vähemmän kuin hyvä-. Harmittaa vaan, kun niitä tulee heti pari samantien. Nukkumatti, unijukka taimikälie zetatyyppi on kateissa tai vaihtoehtoisesti se laittaa sellaiset aivomyrskybileet käyntiin, ettei siinä pysty kukaan nukkumaan. Kokemuksesta onneksi tiedän, että oletettavasti ensi yöstä tulee possuyö…

Jk. Lapsena aina ihmettelin, kun vanhemmat ihmiset kyselivät toisiltaan, miten olivat yönsä nukkuneet. Tässä iässä (64) en enää. 

 

10 kommenttia:

  1. Uni ja unettomuus... mulla jalkojen hermokivut herättää välillä varsin varhain - paras kipulääke on hipsiä (että ukkokulta saa jatkaa uniaan) talon toiseen päätyyn sijaitsevaan "ateljeehen" edistämään kaikkea keskeneräistä ja sitä on paljon... paperinsilppua, valokuvia jne. liimaaminen on hiljaista, terapeuttista ja kipuja lievittävää... kun mieli vie, niin kintut unohtuu. Välillä vain 3-5h unilla, mutta tehokkaasti vaikka mitä saa aikaan ja sit kun on ihan poikki - niin nukkuu itsensä yllätykseksi aamuun saakka... Lienen kuutamourakoitsija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla, että kärsit hermokivuista… Minulla on tapana lukea keskellä yötä, jos en saa unta. Mies on antanut siihen luvan…

      Poista
  2. Viheliäisintä on herätä niinä sudentunteina, 3-5 aikaan aamuyöstä. Tavallisesti nukahdan uudestaan siihen kun odotan olohuoneen seinäkellon lyöntejä: jos se lyö kerran se on yksi tai puoli jotain ja jään odottamaan mitä se seuraavaksi lyö - ja siinä odottaessa yleensä nukahdan uudestaan. Nyt kun en kuule kellon lyöntejä makuuhuoneeseen, valvominen venyy.
    Joskus valveilla pitää levottomat, tai paremminkin levoton jalka. Siihen ei auta oikein mikään.
    Meillä "makuuhuoneolosuhteiden" pakosta (lattialla on leveä lauta peittämässä kaadetun seinän kohdan eikä sängyt "ylety" yhteen) sänkyjen välissä on n. 4-5 cm, joten toisen valvominen ei häiritse toisen nukkumista - mikä on onni.
    Joskus havahdun kyllä siihen, että Mursu ei olekaan omalla puolellaan ja olohuoneesta kajastaa valoa - siinä toinen huonosti nukkuja. Ja kun sitten itse nousen ylös, niin hän nukkuukin tv auki sohvalla 😄

    VastaaPoista
  3. Meilläkin mieheni Kari kysyy ensimmäisenä aina aamulla, että miten nukuit ? :-) ja vastaus vaihtelee hyvästä huonoon . Töissä ollessa ja stressaantuneena heräsin usein aamuyöllä ja loppu yö meni mitenkuten. Nykyään kun työ ei enää stressaa niin yritän pitää pään "tyhjänä" kaikista ajatuksista jos keskellä yötä herään ja toistelen vain yhtä ja samaa sanaa. Välillä ajatus karkaa, mutta sitten taas "loitsusanan" kimppuun.Joskus auttaa ja joskus ei. Onneksi useimmiten unettoman yön jälkeen seuraa paremmin nukuttu yö; toivottavasti.... eli hyvää ensi yötä :-) toivotellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yönä olikin täysi kuu, ihmekös se, että uni oli vähän katkonaista.
      Sen lisäksi, että yritin nukkua hiljaa kun vieressä olikin Poika eikä Mursu 😊 Ehkä ensi yö on parempi.

      Poista
    2. Ja minä taas nukuin nyt niin kuin possu… En herännyt kertaakaan koko yönä!

      Poista
    3. Loitsusana kuulostaa ideana hyvältä!

      Poista
    4. Mäkin olen joskus kokeillut tuota loitsusanaa, kun luin siitä jostain.
      Tuo seinäkello (tai Äidin luona käkikello 😊) ajaa yleensä saman asian. Murehtimaan ei kannata yöllä ruveta; jos joku ikävä asia rupeaa mietityttämään, "ravistan" sen pois, vaikka naapurin kissaa ajattelemalla.

      Mutta hyvän huomenen jälkeen meilläkin kysytään "saitko nukuttua" tai "miten nukuit" 😃

      Poista
    5. Ehkä minäkin otan loitsusanan käyttöön, kun seuraava uneton kausi iskee…

      Poista