perjantai 10. heinäkuuta 2015

Maailman parhaat banaanimuffinssit


1,5 dl muussattua banaania
3/4 dl öljyä
1 tiivis dl fariinisokeria
1/2 dl maitoa tai kasvismaitoa
2 dl vehnäjauhoja
1/4 dl peruna- tai maissitärkkelysjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljasokeria

Kuori yksi todella iso banaani tai muutama pienempi. Muussaa banaani haarukalla. Mittaa kulhoon öljy, fariinisokeri ja maito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, peruna- tai maissitärkkelysjauhot, leivinjauhe, ripaus suolaa sekä vaniljasokeri. Kaada neste jauhoihin ja sekoita. Lisää vielä muussattu banaani ja sekoita taikina nopeasti tasaisesti. Täytä vuoat taikinalla korkeintaan puolilleen. Paista muffinsseja 225 asteessa noin 15 minuuttia, riippuen hieman vuokien koosta.
(Saara Törmän kirjasta Saa vaivata, Like 2011)
.....

Ohjeen mukaan taikinasta tulisi nelisen muffinssia ja ne tehtäisiin joko pieniin laseihin, kahvikuppeihin tai muffinssivuokiin. Lasit ja kupit on voideltava ja jauhotettava, jollei halua taikinan jämähtävän niihin paistettaessa. - Itse löysin meiltä viisi isompaa muffinsivuokaa ja lisäksi neljä pienempää pullavuokaa. Täytin vuoat varovaisesti, joten ohjeesta olisi varmaankin tullut viisi muhkeaa muffinssia. Maku oli todella hyvä! Rakenne, irtoavuus ja kaikki täyden kympin arvoisia! Suosittelen!

Jk. Otsikko on omani ja perustuu kokemukseen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti