sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ihastuin taas kerran...


Mausteet tulevat ja menevät, sillä aina välillä on joitakin tiettyjä maustekausia ja jotkut taas jäävät valikoimaan ehkä ainiaaksi. Minullahan on ollut näitä ihastuksia, joista voisin mainita esimerkiksi kurkuman, inkiväärin, viherpippurin, timjamin ja basilikan. Kaikki ovat kuvioissa edelleen vakituisina. Eilen illalla tajusin, että wau, kun uusi ihastus vie melkein jalat alta! Ei se ikää katso, kun tunnemyrsky roihahtaa! Kerronko, en kerro, kerronko, no kerron: se on rosmariini! Tämä ei ole maksettu mainos enkä saa tästä mitään provikkaa, mutta suosittelen kokeilemaan kaupan hyllyltä löytyviä ruisnachoja tomaattirosmariiniversiona. Kokkausmausteena aion kokeilla heti, kun minulla taas on kokkausvuoro ja olen toipunut eilisillan tuskallisen kasvispannariepäonnistumisen henkisistä kolhuista...

7 kommenttia:

 1. Mä olen huono uusien mausteiden kanssa. Voitko vinkata siis missä käytät noita suosikkejasi? :)

  VastaaPoista
 2. Kurkuma sopii kukkakaalipaistokseen ja moneen muuhunkin kasvisruokaan. Inkivääri on omenan pari, viherpippuri maustaa valkokastikkeen, timjami on perunan kanssa lyömätön yhdistelmä (keitä uusia perunoita, kaada vesi pois, lisää pala voita ja reilusti timjamia ja anna olla hetken aikaa kannen alla, namskis!) ja basilikaa käytän kuivattuna ja tuoreena kaikkien mahdollisten tomaattiruokien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mä rakastan timjamia. Tota perunavinkkiäsi testaan pian!!!!

  VastaaPoista
 4. Luulen kyllä, että pidät tuosta vinkistä. Ja jos et pidä, kerro se sitten!

  VastaaPoista
 5. Hompsan Tuusa, en löytänyt enää blogiasi! Onko kaikki hyvin?

  VastaaPoista
 6. Timjamia mulla onkin parvekkeella vaikka kuinka! Täytyy tuota perunavinkkiä kokeilla. :) Multa on myös minttu, sitruunamelissaa, persiljaa ja korianteria tuoreena kasvamassa. Olisko vinkkejä niihin? Minttua olen käyttänyt teessä, mutta muuten en oikein tiedä mitä sillä tekisi (hyviä teevinkkejäkin otan vastaan!). :)

  VastaaPoista
 7. Korianteri ja sitruunamelissa eivät kuulu kokemuspiiriini, joten suosittelen googlaamaan yrttisivuja. Minttua meillä on käytetty samoin teessä. Persiljaa keittomausteeksi, salaatteihin pieniksi hakattuna. Sitten meillä silputaan joka kesä pakastimeen yrttisekoitusta, johon laitetaan kaikkea mahdollista ja purkista on sitten kiva talven mittaan ripotella kesän makua moneen ruokaan.

  VastaaPoista