perjantai 15. maaliskuuta 2019

Vaihdoin kuvakulmaa


Eilen nähtiin pieni suuri elokuva Shoplifters - Perhesalaisuuksia (Manbiki Kazoku 2018) ja tänä aamuna vasta oikein havahduinkin siihen, miten paljon kaikkea japanilaishenkistä Laurilassa on... Olenhan sen toki tiennyt, mutta joskus kuvakulman vaihtaminen (ihan konkreettisesti katonrajaa kuvaamalla) saa näkemään asiat eri tavalla. 

2 kommenttia:

  1. Hih, miten sattuikaan taas tämä aihe :)

    Olen pitkään lukenut Pojan suosittelemaa kirjaa Kokoro; kirja on hyvä, mutta kun kirjaston lukupiirin kirjat yms. on tulleet väliin, niin kirjan lukeminen on kestänyt. Kysyin häneltä siitä yhtä kohtaa ja siitä päädyttiin aiheeseen SUMO-PAINI, jota sitten eilen illalla katselin Youtubesta! :) (Tavallinen paini ei kiinnosta sitten pätkääkään).

    Toinen kirja mitä voin suositella, jos et ole lukenut, on Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja. Ei mikään vauhdikas seikkailutarina, mutta mukaansatempaava kirja silti.

    Poikahan opiskelee japanologiaa, eli lähes kaikkea mitä japanista voi opiskella; kieltä, kulttuuria, taloutta. Tällä hetkellä kai pääasiassa kielitiedettä. Mielenkiintoinen aihe kyllä kaiken kaikkiaan; ei pysyisi ne asiast enää tässä vanhassa päässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lukuvinkeistä!
      Pojan opiskeluala kuulostaa tosi mielenkiintoiselta.

      Poista