Eilen varasin itselleni lounaskokkausvuoron. Ensin paistoin paketillisen halloumia. Sitten pesin ja riivin astiaan pussillisen jäävuorisalaattia, pesin ja paloittelin pari tomaattia + pätkän kurkkua, kuorin ja kuutioin yhden päärynän, kaatelin pähkinäpurkista reilusti suolapähkinöitä, avasin ja huuhtelin kidneypapuja purkillisen ja lisäsin ne salaattiin. Lopuksi lautasella odotelleet halloumipalaset pääsivät vielä kulhoon mukaan, samoin kunnon liraus maailmanparastarypsiöljyä (Myssyfarmi, Pöytyä) ja ruoka oli valmista! Ai niin, koska kerran salaattikulhoksi oli valikoitunut Rörstrandin Kulinara, etsin sille kaveriksi saman sarjan lautaset, leipälautaset ja pienen kulhon vielä perunasalaatin puolikkaalle. Salaattien kaverina oli siemennäkkäriä, hummusta ja vettä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti