lauantai 24. helmikuuta 2024

Kurkkulukuvuosi


Jos tämä talvi on ollut appelsiinitalvi, niin syksystä alkaen on ollut menossa kurkkulukuvuosi ja sille ei näytä tulevan loppua! Tomaatit ja paprikat on ihan jees, mutta kurkku on kuitenkin superykkönen leivälle juuston ja/tai seitanin tms kaveriksi. Siinä on vettä hurjasti ja muutamaa vitamiinia ja makua. Joskus leikataan sitä heti koko rasiallinen, tällä kertaa leikkasin loppukurkun vain aamupalaa varten lautaselle. Nam! 

4 kommenttia:

  1. Kurkusta kurkistaa kurja kummajainen 😟
    Ei mikään ylitsepääsemätön eikä mikään sellainen, etteikö sitä voisi syödä, mutta jää monesti ostamatta, kun sille käy välillä sitten niin, että se pehmenee syömättömyyttään.
    Eli se pitäisi kuoria - ja sitten kun se on kuorittu, se säilyy huonommin. Ratkaisuksi on silloin tehty Mursulle "hölskykurkkuja" - mulle ne aiheuttaa sen saman kuin kurkku kuorineen.
    Eli kärsin (mainoksen "kärsitkö siitä ja siitä vaivasta" - no en, kun nautin... 😝) lievistä refluksioireista ja banaanin lisäksi kuorimaton kuori on yksi jonka niistä terveellisistä syötävistä, joita joutuu rajoittamaan. (Vali vali)

    VastaaPoista
  2. Ikävä kuulla, kaikkea inhottavuuksia ne kurkut keksivätkin! Pitäisikö minun ottaa ne puhutteluun…

    VastaaPoista