sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Ilmassa on kevään tuntua


Ihan selvästi ilmassa on jo kevään tuntua. O-on! Jos joku kysyisi minulta lempivuodenaikaani, en osaisi valita. Kevään lapsena minun tietysti pitäisi saman tien ottaa se, mutta kun ne kolme muutakin ovat ihania. Omalla karulla tavallaan, kuten meillä usein sanotaan monesta asiasta. Ehkä kevät vetää pitkähkön korren tämän lisääntyvän valon myötä. 
 

2 kommenttia:

  1. Ei ole enää kuin neljä viikkoa ja kevät on ihan oikeasti täällä!
    Minusta kevät on paras vuoden aika; kevään raikas vihreä se kaikkein paras vihreä, keväällä luonto pukeutuu uuteen, puhtaaseen, kirkkaaseen ja raikkaaseen pukuunsa.
    Tottakai juhannuslapsena keskikesä on hienoa aikaa; alkukesän yölaulajat, yökaste ja valoisat yöt ja juhannusruusun huumaava tuoksu.
    Mutta täällä maalla olen ihastunut myös syksyyn. Miten monta eri harmaan sävyä syksy pitääkään sisällään? Ja ne koivujen kirkkaan keltaiset lehdet, pihlajan punaiset marjat, vaahteroiden väriloisto - puhumattakaan maan eri väreistä. Kirkkaista ja kirpeistä syysaamuista, sumuisista aamuista, sateen ropinasta ja vesilätäköistä. Kurkien ja joutsenien lähtöhuudoista "Me tullaan taas keväällä - odottakaa!"
    Talvi ja lumi, kun saat kääriytyä viltin alle kirjan kanssa tai katsomaan elokuvaa. Kun ei ole pakko lähteä mihinkään (no, joskus on tehtävä niitä lumitöitä kun pitää päästä kauppaankin - toisaalta niihin on maalla ratkaisuja 😉)
    Ei, minusta ei olisi eläjäksi maassa jossa ei ole selviä vuodenaikoja, jossa olisi "ikuinen" kesä ja ainainen kuumuus tai vain kaksi vuodenaikaa: joko paistaa tai sataa.
    Näin on hyvä, näin on paras - kevättä odotellen, sitä kauniin hentoa vihreää odottaen.
    Ja meillä kevät tarkoittaa myös sitä, että kyläkin herää elää eloon: kylän väkiluku kymmenkertaistuu kesän ajaksi ja sen kyllä huomaa! Kun taas siirrytään talviaikaan, mekin siirrymme kylässämme talviaikaan, hiljennymme viettämään syksyä ja talvea oman väen kesken ja odottamaan taas uutta kevättä 😃

    VastaaPoista