lauantai 24. lokakuuta 2015

Varoitus mahdottoman hyvästä reseptistä!


Monet meistä tuntevat Anna Laineen, joka on graafikko ja ruokaihminen. Hän on fiktiivinen henkilö, mutta Annaa on kiittäminen hyvistä resepteistä ja tietysti myös kirjailija Outi Pakkasta, joka on Anna Laineen luoja. Meidän pikkuperhe rakastaa parmesaanikeksejä ja kun tein viime viikonlopuksi tuplasatsin niitä, jaoin sitten vihoviimeiset keksit kahteen pussiin ja annoin toisen pussin helsinkiläisille ja toisen tamperelaisille matkaeväiksi. Nyt oli kuitenkin tarkoitus puhua yhdestä toisesta reseptistä, johon kuvakin viittaa...

Vaniljaiset kauralastut

75 g voita
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria (viime kerralla laitoin vain 1 dl, eikä kukaan valittanut)
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria tai aitoa vaniljaa

Sulata voi ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Nostele uunipellille vajaan teelusikallisen kokoisia taikinanokareita
ja paista 175 asteessa 8-10 min.
Huom! Taikina leviää uunissa, joten jätä riittävät paistovälit.

Tästä ohjeesta tulee viitisenkymmentä kauralastua. Ohjeeseen olen kirjoittanut 57 kpl. Uunipellille olen laittanut yleensä 4x4 taikinanokaretta eli 16 kpl. 



2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä :) niin vakuuttava olit että todellakin täytyy kokeilla! Suunnittelin juuri mutakakun tekoa, mutta jos tekisin ensin näitä..

    VastaaPoista
  2. Kauralastut on varmaankin myös helppotekoisempia kuin mutakakku... sanoo tämä, joka ei ole ikipäivinä mutakakkua tehnyt.

    VastaaPoista