lauantai 10. lokakuuta 2015

Sanoja ei syöty, ne säilöttiin!


Tänä kesänä ja syksynä meillä syötiin ja pakastettiin mustikoita. Tänä syksynä meillä syötiin ja pakastettiin puolukoita. Litratolkulla kumpiakin. Säilöttiin toki muutakin: mieliin mukavia pihakahvihetkiä, piharuokatuokioita, kameran muistikortille satoja ja taas satoja valokuvia kesästä. Ja vielä kaiken kukkuraksi oli niitä sanoja, joita ei syöty, vaan säilöttiin. Pieni valkokantinen lasipurkki sai muutaman lappusen kesän aikana. Kolme sanaa eli tädykeviljelijä, sähkömielenosoitus ja paljasvarvaskeli. Yksi ammattinimike eli aurinkotalouden professori. Yksi toteamus: Jokaisessa meistä asuu (pieni) lavastaja. Oma ehdoton suosikkini on paljasvarvaskeli. Siinä on kuudessatoista kirjaimessa koko kesä. 

Jk. Tänään on Aleksis Kiven päivä. Yhdeksänvuotispäiviänsä viettävät Mansikkaniementien Tuuli ja Tehtaankadun Helmi Harmaaturkki. Onnittelut!


2 kommenttia:

  1. Helmi Harmaaturkki saavutti kunnioitettavan markkinateollisen yhdeksän vuoden seniori iän, vaikka hän itse on sitä mieltä, että kissan senioripäivät alkavat vasta 15 vuoden paremmalla puolella. Lahjana seikakku ja basilikanlehtiä!

    VastaaPoista
  2. Helmin lahjat kuulostavat hyvin helmimäisiltä! Tapaamisiin!

    VastaaPoista