torstai 21. syyskuuta 2017

Mistä olet?


Olemme asuneet tällä paikkakunnalla kaksikymmentäkuusi vuotta. Kun kertoo paikan nimen (Petäjävesi), moni toteaa tietävänsä sen kauniista Unesco-kirkosta. Joskus olenkin miettinyt, tietäisikö kukaan, jos vanhasta kirkosta ei olisi tullut maailmanperintökohde...
Lapsuuteni asuin Keski-Pohjanmaalla ja sen paikkakunnan nimen (Toholampi) moni sekoitti Tohmajärveen. Sitten saattoivat tietää, kun kertoi Kaustisen olevan naapurikunta. 
Nykyisessä työssä olen paljon paikannimien kanssa tekemisissä. Joku muutti jostakin tänne ja täältä johonkin ja tarvitaan vain päivämäärien ja mahdollisen puolison ja jälkikasvun etsimistä. Vähän sellaista salapoliisihommaa, vaikka ihan julkisesti ja päivänvalossa...

6 kommenttia:

  1. Joskus mulla on käynyt kun juttelee mistä on kotoisin.
    Niin taas löytyy joku joka on asunut siellä .
    Ollaan melkein sukua keskenään :)

    VastaaPoista
  2. Tästä on tainnut olla aikaisemminkin puhetta? Mutta minä tietäisin: vaarini kun on sieltäpäin lähtenyt tänne Hämeeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni ei, mutta voin olla väärässäkin... Onko teillä tehty sukututkimusta vaarin vanhemmista?

      Poista
    2. Itse asiassa on tehty, mutta en ottanut painettua versiota itselleni, ja olen näköjään hävittänyt sähköpostistanikin ne tiedot mitä olin siihen mennessä saanut = itse antanut ja pyytänyt korjattaviksi.
      Sukututkimuksen tekijä lupasi laittaa sähköpostilla meitä koskevat tiedot, mutta mitään ei ole pitkään aikaan kuulunut.
      Pitääkin kysyä Setämieheltä, onko hänellä mitä tietoja asiasta.

      Poista
    3. Mielenkiintoista sekä ammatilliselta että muulta kannalta!

      Poista