maanantai 28. elokuuta 2017

Mittaan, koska olen utelias ja koska pidän numeroista!


Bongasin yhdeltä fb-sivulta ihmettelyn siitä, miksi kaikkea pitää mitata. Eiköhän se ole jokaisen oma asia ja jotkut haluavat tietää omasta käyttäytymisestään enemmän kuin toiset. Esimerkiksi minä. Kun tammikuun puolivälissä laitoin tavoitteen liikkua joka viikko vähintään kolme kertaa, tiesin, etten selviydy siitä ihan luomumenetelmällä. Tiesin, että tarvitsen askelmittarin (joka oli jo ennestään) ja taulukoinnin (jonka laadin Stevelle). Siinä vaiheessa en vielä tiennyt, että yksi erittäin tärkeä tekijä puuttuu! Moppe tuli kuvioihin vasta maaliskuussa, mutta sen myötä on lenkit pidentyneet huimasti. 
Mittaaminen on hauskaa, hyödyllistä ja opettavaista. Eilen aamulla esimerkiksi kävelin minuuttia vaille kaksi tuntia. Lenkki oli pituudeltaan 11,8 kilometriä, kun askelpituuteni on 0,80 metriä. Viikkoon tuli kaikkiaan kuusi lenkkiä ja yhteenlaskettu matka oli 65,8 kilometriä ja aika 11 tuntia 42 minuuttia. Projektin paras viikko siis takana!

2 kommenttia:

  1. Mäkin mittaan lenkin, kalorit, ajan, ja jotakin muuta pientä. Mulla on kännykässä Sports Tracker.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tuo askelmittari, josta otan matkan ja ajan. Kaloritkin se näyttää, mutta niitä en tilastoi. Haaveilen jostakin järeämmästä aktiivisuusmittarista ja palkitsen sillä itseni, kun saan tuhat kilometriä käveltyä! Enää puuttuu 137,9 km...

      Poista