tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kiitos, ole hyvä, anteeksi ja oho


Tänään on Tavallisen huomaavaisuuden päivä. Supisuomeksi sanottuna se tarkoittaa sitä, että osaa/viitsii/tajuaa sanoa kiitos, ole hyvä, anteeksi. (Aina tilanne- ja tapauskohtaisesti tietysti.) Arkipäiväisessä elämässä noiden kolmen sanan lisäksi on tietysti käytössä myös oho, joka on lähinnä anteeksi -sanaa ja joka samalla on lyhyydessään ja karuudessaan täysin omaa luokkaansa.
Ihmettelet ehkä salaattikuvaa tällaisena teemapäivänä... No, ruokarajoitteiselle huomaavaisuus on vaikkapa hyvä salaatti. Tai kaupassa hyvä vegehylly.

Jk. Onnittelut sille, jolla on tänään nimipäivä ja jonka vierestä olen herännyt yli kolmenkymmenen vuoden ajan...

4 kommenttia:

 1. Kiitos.
  Kiitos, että olen saanut tutustua sinuun. Ja kiitos siitä, että vaikka joskus ollaan vähän eri mieltä, niin siltikin tämä suht tuore ystävyytemme on jatkunut.
  Anteeksi.
  Anteeksi, jos joskus olen esittänyt asiani vähän huonosti ymmärrettävästi. Olen joskus kirjoittanut ajatuksiani niin "innoissani", etten huomaa olevani pölvästi.

  Ja joskus olkapäälläni istuu pikkuinen ilkiö...esimerkiksi silloin kun pidän jollekulle ovea auki, ja hän ei huomaa sanoa tuota pientä sanaa "kiitos", jota itse yritän muistan käyttää. Saatan silloin sanoin ihan kuuluvalla äänellä "ole hyvä" - niin että ovesta kulkeva sen kyllä kuulee. Ehkä hän seuraavalla kerralla muistaa kiittää, kun joku toinen pitää ovea auki.

  Ja oho:n tilalla pitäisi opetella käyttämään Eeva Kilven sanoja:
  "Meidän tulisi sanoa toisillemme, ei anteeksi, kun tönäisin, vaan kiitos kun kosketit"
  En muista missä tuon näin ensimmäisen kerran - täällä sinun blogissasiko? Vai jonkun toisen? On kuitenkin niin kauniisti sanottu, että olen ottanut nuo sanat talteen ja lukenut niitä aina silloin tällöin.
  Ja yrittänyt muutenkin unohtaa koko oho-sanan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos tuosta melkein-novellikommentistasi! Ja kiitos tosiaankin sinulle, kun jaksat aina käydä laittamassa puumerkkiä...

   Poista
  2. Mulla välillä karkaa mopo käsistä... ja huomasinpa taas ainakin yhden kirjoitusvirheenkin ;)
   Ja sano sitten suoraan kun et jaksa noita mun novelleja enää lukea :D

   Poista