keskiviikko 10. elokuuta 2016

Laurilta laumaan, parviäly hoi!


Tänään on Laurin päivä ja lintujen kokoontumislennot alkavat ja sähkölangat täyttyvät istujista. Meillä ei perheessä ole ketään Lauria (Turun ystäväperheessä on, joten onnittelut!), mutta tämä pientila tottelee nimeä Laurila edellisen/ensimmäisen isäntänsä mukaan. Miten voisi kotinsa nimipäivää viettää? Hyvillä päiväkahveilla, on meillä aina todettu. Tässä tapauksessa kyseeseen voi tulla hyvät iltakahvit...
Otsikko on tänä aamuna tajunnanvirtausta. Ensin kirjoitin tuon tutun kahden sanan alun ja sitten jäin miettimään uudenlaista jatkoa. Tajunnasta se tuli tai selkäytimestä tai aivojen harmaalta alueelta. Kelvannee?

8 kommenttia:

 1. Enpä tiedä, mitä ajattelit tuolla parviälyllä, parvikin kun voi tarkoittaa montaa asiaa. Mehiläisparvi, parvisänky, heinäparvi.. onhan noita?

  Meidän piti eilen - tai oikeastaan se oli jo tämän päivän puolta - mennä nukkumaan, ja AM tapansa mukaan vaihtoi tv-kanavan TV1:lle. Jäätiinkin sitten jumiin vielä katsomaan sitä, kun sieltä tuli Prisma: Parvibongari -dokumentti (ohjelmat oli myöhässä). Siinä oli lyhyitä juttuja erilaisista eläinparvista; mehiläisistä, lepakoista, ravuista, muurahaisista, heinäsirkoista. Ei maltettu mennä nukkumaan, kun oli niin mielenkiintoinen dokumentti :D
  Kaikki muut meni ihan ok, mutta se ohjelman tekijä/juontaja meni luolaan tutkimaan niitä yhdenlaisia lepakoita niin hyi olkoon!!! Sen piti pukea oikein haalari päälle ja naamari päähän, kun siellä oli sitä lepakon ulostetta niin paljon, että siihen olisi voinut kuolla. Yäks!!

  Meidän suvussa on tänään nimipäiväsankareita: pappani jota en koskaan ehtinyt nähdä, on/oli Lauri, velipuoleni on Lauri ja setäni on Lasse. Ystävä on kohta tulossa käymään, juomme siis teet heidän onnekseen.

  Ja teille, Laurilan onneksi, tietenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraan sanottuna en ajatellut yhtään mitään, vaan annoin tajunnavirran johdattaa. Ehkä se tuli vaikka siitä, kun heräsin aitanparvelta... 😊

   Poista
 2. Meidän tilan nimi on Joki, mitenkä sitä vois juhlia. No silloin kun tulee kesä tai kevät, joki on täynnä vettä :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joelin päivä 13. heinäkuuta olisi aika hyvä! 😊

   Poista
 3. Onnea Laurilaan! Meidän talon nimi on Lätykkä, enpäs nyt ihan heti keksi sille merkkipäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritin minäkin miettiä teidän talollenne nimipäivää... Miten olisi 12. toukokuuta, kun silloin viettää nimipäiväänsä Lotta?

   Poista
  2. Lätykän päivää voi viettää aina kun paistaa lättyjä! ;) Ja ei kun lättypannu esille :D

   Poista
  3. Tuo oli kyllä tosi hyvä pointti!

   Poista