torstai 14. huhtikuuta 2016

Lomanen ja siviilipalveluslaki


Tämä olisi nyt niin kuin lomasella! Ei pöllömpää, itse asiassa aivan mahtavaa! Eikä se oikeastaan haittaa mitään, vaikka etukäteen riitti paljon töitä ja jälkikäteenkin riittää. 
Tänään tulee kuluneeksi 85 vuotta siitä, kun Suomen ensimmäinen siviilipalveluslaki astui voimaan. Juhlimisen arvoinen asia ja liippaa minuakin aika läheltä, kun olen synnyttänyt yhden sivarin ja kutonut kuutena vuonna sukkia ja muita lämmittimiä sivarisukkakeräykseen. Jokaiseen sukkapariin, pipoon, kaulaliinaan ja muuhun olen kirjoittanut lappuun Olen ylpeä sinusta. Esikoiselle toivottavasti olen muistanut sanoa sen ääneen, sillä sitä olen. Aikuisten oikeasti olen.


5 kommenttia:

 1. Täällä kasvatetaan (ainakin) yhtä sivaria ylpeänä myös ;-)

  VastaaPoista
 2. Ensimmäiseen: hyvähyvä! Toiseen: kiitos!

  VastaaPoista
 3. Pöllö myös ilmoittautuu ylpeäksi sivarin emoksi - Poika(nen) lensi nuorena pesästä siviilipalvelukseen, oppi itsenäiseen elämään ja paljon sellaisia taitoja, joita ei muuten olisi ehkä tullut oppineeksikaan.
  Olen tänään niin ylpeä siitä, että saan sunnuntaina hänen kanssaan mennä isoisotätinsä 90-vuotispäiville - hän on luultavasti ainoa joka edustaa juhlissa nuoria! Vähäisenkin elämänkokemuksensa ansiosta ymmärtää, kuinka tärkeää se tädille on.

  Hyvää lomasta myös pöllönpesästä!

  VastaaPoista