sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kukitettua elämää


Leikkokukat on elämän ihania sulostuttajia. Ruokakauppaostoksilla on nykyään niin vaivatonta (ja edullista) napata mukaan tulppaanikimppu viikonlopun kunniaksi. Ostoskärryssä täysin sulassa sovussa tulppaanit matkasivat eilenkin jäävuorisalaatin, tomaattipussin, banaanitertun, turkkilaisen jogurtin, kananmunien, maitopurkkien ja muiden kanssa kassalle asti, sieltä autolle ja kotiin.
Tein kuten ohje sanoo: leikkasin uudet imupinnat ja annoin kimpun seistä töröttää missätahansamaljakossa kylmässä vedessä tunnin verran ja vasta sitten etsin niille sopivan maljakon. Aikomus oli ensin laittaa kukat turkoosiin perintömaljakkoon, mutta se on ilmeisesti mökillä. Toinen vaihtoehto oli ruskea ns. painimaljakko (perintömaljakko sekin), mutta siihen kimpun olisi joutunut ahtamaan. Kolmas vaihtoehto oli yllättävä kokeilu, joka vaati varsien lyhentämistä ja muutaman lehden poistamista. Yllättävän lisäksi toimiva ja kaunis. Pääsee toistekin tulppaanitöihin.

2 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaaneja!
  Äidillä oli eilen syntymäpäivä ja arvoin pitkään tulppaanien ja miniruukkuruusun välillä. Valitsin ruusun. Samanlaisen keltaisen ruusun jonka jo itse kotona kuivatin...
  Itse laitan tulppaanimaljakkoon niin kylmää vettä kuin raanasta tulee ja lisäksi vielä muutaman jääpalan pakastimesta. Ja päivittäin tai ainakin joka toinen päivä vaihdan uuden veden ja leikkaan uuden imupinnan - samalla siis lyhennän tulppaaneja niin, ettei ne pääse "nuokkumaan". Yllättävän kauan olen saanut ne säilymään, kun vaan muistan niitä hoitaa :)
  Mukavaa sunnuntaita!

  (Anteeksi taas mahdolliset kirjoitusvirheet, yritin korjata, mutta jotain varmaan jäi..)

  VastaaPoista
 2. Jääpalavinkistä kiitokset! Ihanaa, kun kommentoit niin usein!

  VastaaPoista