tiistai 3. lokakuuta 2023

Mitä mieltä olet tiistaista?


Kahdeksan tunnin yöunet takana ja runsas aamupala edessä. Tiistai on mielestäni viikonpäivistä kevein ja helpoin. Maanantailla on suuri vastuu viikonlopun jälkeen ja yleensä sitä pidetään jonkinlaisena ankeuden päivänä. Tiistailla ei ole mitään painolastia - se saa sujahdella melkein miten haluaa. Kysyin Mieheltä mielipidettä asiasta. Hänen mukaansa kulttuuriviikko alkaa tiistaista, koska silloin pääsee kaikkiin museoihin yms. Eli olemme siis molemmat tiistain kannattajia! 

Jk. Kuva ei liity tekstiin. Se tuli kymmenen vuoden takaa vastaan. Teema: Vaahteranlehti on luullut menneensä hyväänkin piiloon.
 

4 kommenttia:

  1. Voi ei 🤦‍♀️ Tässä asiassa me ei olla yhtään samiksia, ei yhtään.
    Nykyään tiistait kyllä on jo aika helppoja ja niin kuin Samu Haber laulaa laulussaan Tiistaisin aamulla:
    "Hei kiitos äiti
    Sun neuvossa on rakkaus ja järki
    Sen ohjenuoran kanssa on lämmin
    Sеn avulla on sitten suunnistaa
    Hei kiitos taas kerran
    Sun viisautta mielssä kertaan
    Sanoit kuuntele sun sydäntäs sen verran
    Et oot onnellinen tiistaisin aamulla"

    Mulle tiistait olivat ennen viikon kamalimpia päiviä, kouluajoista alkaen. Maanantait menivät viikonloppua muistellessa, keskiviikkona oltiin jo puolessa välissä viikkoa, torstaina - huomennahan on jo perjantai! ja sitten tietysti itse perjantai, viikko on ohi. Ja lauantai ja sunnuntai, viikon odotuksen jälkeen vapaapäivät.
    Mutta mitä ihmeen virkaa oli tiistailla: edellinen viikonloppu oli kaukana takana ja seuraavaan viikonloppuun vielä piiitkä aika.
    Onneksi nykyään ei enää tarvitse ajatella päiviä noin tarkkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ehkä kouluaikoina osannut ajatella tiistaista ollenkaan erityisen positiivisesti, mutta nyt on eri asia. Ja hyvä päivä muuten on ollutkin!

      Poista
  2. Oho, olipa paljon kirjoitusvirheitä noissa laulunsanoissa, en tarkistanut niitä ollenkaan kopioin ne vain. Mutta ajatus tullee esille :)

    VastaaPoista