tiistai 17. tammikuuta 2023

Sämpylät on mun juttu!




Eilen varasin illaksi kokkausvuoron. Suunnitelmani oli keittää porkkanasosekeittoa ja onneksi porkkanoita oli juuri tarpeeksi. Sosekeitto on sämpylöiden itseoikeutettu kaveri, joten ihan ensimmäiseksi tein sämpylätaikinan. Taikinaan tuli vettä, hiivaa, liraus siirappia, hieman suolaa, spelttijauhoja, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja ja vähän öljyä. Veden mittaan, mutta muut mutuilen. 
Porkkanakeiton maustoin rakuunalla, kasvisliemijauheella, tuorejuustopurkin jämillä ja sulatejuustopaketin puolikkaalla. Keiton lisukkeena oli tomaattisilppua, raejuustoa ja paahdettuja siemeniä. 
Ruoka oli hyvää. Teen toistekin. 

1 kommentti: