keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Huoneentauluja


Ennen vanhaan merkattiin, painettiin ja ommeltiin huoneentauluja. Joskus ne olivat mustapohjaisia hopealla tai valkoisella tekstillä. Elokuvaihmisenä minulle tulee heti mieleen taulu, joka oli elokuvassa Kaasua, komisario Palmu. Se oli taulu leskirouva Skrofin seinällä ja siinä luki Jumala näkee kaiken.
Nykyaikana taas on tällaisia vastineita kuten tämän päivän kuvassa. Todella hyviä ajatuksia. Järvissä uiminen on aika vähäistä, mutta kaikkea muuta yritän toteuttaa.

6 kommenttia:

  1. Luin talvella tuon kirjan, Kuka murhasi rouva Skrofin,josta elokuva on tehty. Jos oikein muistan, tuo nimenomainen huoneentaulu oli avain ratkaisuun.
    Täältä meidän kylältä se "komisario Palmu" eli Joel Rinne perheineen on lähtöisin. Isällään oli muistaakseni kolme kauppaa täällä ennen kuin muuttivat pois. Heillä on patsas/muistomerkki tuossa vähän matkan päässä meiltä.

    Sir Anthony Hopkins on myös hieno näyttelijä, arvostan häntä kovasti.

    Siskolle ja miehelleen tein "huoneentaulun" ristipistoilla, kun menivät 1,5 vuotta sitten naimisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joel Rinne on aina ollut suosikkinäyttelijöitäni!

      Poista
  2. Mummolassa ja pappalassa oli huoneentauluja. Ne olivat itsetehtyjä käsitöitä aivan selvästi. Lapsena niitä ei aina oikein ymmärtänyt, uskonnollisiakin ehkä. Joel Rinne oli komea mies ja hyvä näyttelijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Varsinkin Joel -mielipide lämmitti mieltä!

      Poista
  3. Jos löytyisi, jokin tosi hyvä lause, voisin vaikka tehdä huoneentaulun.

    VastaaPoista