maanantai 22. helmikuuta 2016

Suosittelemisen arvoiset oliivikeksit


Oliivikeksit

200 g voita tai margariinia
1 dl parmesaaniraastetta
2 dl grahamjauhoja (korvasin hiivaleipäjauhoilla)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0,5 dl hienonnettuja vihreitä oliiveja
4 rkl maitoa

1. Nypi rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauheseos sekä mausteet muruseokseksi. Sekoita hiennotetut oliivit ja maito jauhoseokseen. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia
2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä levyksi ja leikkaa noin 5x7 cm -kokoisiksi kekseiksi  (käytin kuitenkin pientä sydänmuottia). Nosta keksit leivinpaperoidulle uunipellille.
3. Paista 200 -asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes keskit ovat kauniin ruskeita.
--
Ohjeen mukaan keksejä tulisi noin 30 kpl tuota kokoa. Pikkusydämiä tuli 130 kpl. Ohje voi olla peräisin ET-lehdestä, olen sen repäissyt joskus talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti