tiistai 16. helmikuuta 2016

"Ruoki minua Sipin päivään asti ja heitä sitten hännästä hangelle!"


Oma piha yllätti taas kerran. Viime viikolla oli lähes-kevät ja tällä viikolla maisema on lumisempi kuin naismuistiin. Omenapuun oksat ovat paksuina lumesta ja mäntyjen runkoihin on ilmestynyt valkoisia merkkejä kuin leimauskirveen jäljiltä. Jos meillä asuisi postikorttikuvaaja, saisi hän juuri nyt parhaita mahdollisia kuvia talvikortteja varten.
Eilen oli Sipin päivä. Ennen vanhaan sikoja ja kanoja ruokittiin talviaika sisällä, mutta Sipin päivästä alkaen ne saivat itse etsiä ruokansa ulkoa. Varsinais-Suomesta on peräisin ohje siltä ajalta, kun kanat osasivat vielä puhua (häh, mitä ihmettä?!) hoitajalleen: Ruoki minua Sipin päivään asti ja heitä sitten hännästä hangelle.

2 kommenttia:

  1. No johan oli merkillistä tietoa ja oppia :)
    Tämmöisiä asioita kun lukee ja kuulee, niin tässä iässä osaa ja älyää harmitella sitä, kun oli teini-iässä nyt pöljä, ettei ollut sen kiinnostuneempi omien isovanhempiensa jutuista, että olisi hoksannut kysellä vanhoista asioista! Nyt on vain se, mitä on sattunut mieleen jäämään tai mitä on omalta äidiltään tai enoilta kuullut - tädit ovat niin nuoria, ettei niistäkään oikein ole "opettajiksi".
    Onneksi meidän käsityökerhossa käy vähän vanhempaakin väkeä ja sellaisia, jotka ovat tulleet muualta päin Suomea, ettei olla kaikki ihan vaan hämäläisiä ;)

    VastaaPoista
  2. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... Ja internetin maailmasta löytyy vaikka mitä kiinnostavaa, koukuttavaa ja hyödyllistäkin! Kot-kot!

    VastaaPoista