maanantai 15. helmikuuta 2016

Perunan ja parmesaanijuuston oiva resepti


Viime viikon kaupunkireissulla nappasin isosta kaupasta ruokaohjelehden (K-ruoka 1/16) ja kotona selasin sitä ja päätin kokeilla yhtä reseptiä. Kokeiltiin lauantaina ja lopputulos oli hyvä!

Parmesaaniperunat

6 uuniperunaa
1,5 rkl oliiviöljyä (meillä oli Myssyfarmin kylmäpuristettua luomurypsiöljyä)
0,5 tl mustapippuria myllystä (en mitannut, kunhan vain rouhin)
0,5 tl suolaa 
0,5 dl parmesaanijuustoa raastettuna 

Pese perunat hyvin juuresharjalla, sillä kuorikin syödään.
Halkaise perunat pitkittäin ja kuivaa ne talouspaperilla.
Voitele leikkauspinnat öljyllä ja jauha päälle pippuria.
Mausta suolalla.
Sirottele päälle juustoraaste ja asettele puolikkaat uunipannulle tai vuokaan.
Kypsennä 200 -asteisessa uunissa 40-50 minuuttia,
kunnes perunat pehmenevät ja pinta rapeutuu.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti