keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Pieni kertomus punaisesta kaunottaresta


Hyvissä ajoin ennen joulua ostin paikallisesta osuuskaupasta edullisen amarylliksen. Mieluusti olisin ostanut valkoisen version, mutta siinä kaupassa sattui olemaan vain punaisia ja en raaskinut käydä muualta etsimässä. Kukka oli viileähkössä työhuoneessa ikkunalaudalla ja sitä kasteltiin niukasti. Jouluun oli vielä yli kolme viikkoa aikaa. Jouluksi se sitten aukaisi kaksi kaunista kukkaa. Ruukku oli pianon päällä. Se oli myös Helmi-kissasta erittäin kaunis ja Helmi päätti katselemisen lisäksi myös maistella. Ilo päättyi lyhyeen (Helmin mielipide!) ja ruukku siirrettiin korkealle nuottikaapin päälle, jossa se sai jatkaa kukkimista rauhassa.
Joulu meni ja kukat alkoivat osoittaa lakastumisen merkkejä. Taitoin ne lopulta pois ja huomasin, että vieressä kasvaa rehottaa vielä yksi varsi, jossa on nuppu. Ja vähitellen se alkoi aueta. Toissapäivänä kukka oli jo ihan auki ja eilen nappasin tämän kuvan. Kerrassaan suloinen!
Tässä vaiheessa muita joulukukkia ei oikeastaan ole - mitä nyt hyasinttiruukuilla on pianon päällä kokoontumisajot. Kukinnot on poistettu ja niiden kohdalta joulu on finito. Onneksi meillä on vielä amaryllis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti