maanantai 30. marraskuuta 2015

Paras mahdollinen maustekakku


Taas yksi takuuresepti/luottoresepti jakoon... Resepti on peräisin Kuluttaja -lehdestä 8/2000 ja esikoinen kirjoitti sen omin pikkukätösin reseptikansion väliin seuraavan vuoden helmikuussa.

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota pehmeä rasva, sokerit ja vaniljasokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja mausteet jauhojen joukkoon ja lisää
seos taikinaan siivilän läpi.
Levitä taikina voideltuun rengaskakkuvuokaan.
Vedä kakun pintaan keskelle lusikalla ura,
jotta kakku nousee tasaisemmin.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 40-50 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Pitäisiköhän kokeilla pelkällä kanelilla, jos laittaisi sitä reilummin? Mausteallergikko taitaa käyttää ruskeaa sokeria ja osin grahamjauhoa. Kaikki joululeipomiset ovat vasta suunnitteluvaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Voihan tuota varioida ihan miten haluaa! Ikävää, jos olet mausteallergikko... En minäkään ole tehnyt vielä mitään muuta kuin ne seurakunnan piparit. Ehtiihän tässä!

    VastaaPoista
  3. Ehtiihän toki. Hanna-tädin kakkutaikinaa on nyt jääkaapissa.
    Vaikka sinä tietysti käytät toista termiä :)

    VastaaPoista
  4. Astan mykyjä! Pitäisiköhän minunkin tehdä niitä?! Ehkäpä viikolla 51...

    VastaaPoista