lauantai 26. syyskuuta 2015

Trivia päivässä pitää mielen virkeänä


Olen aina rakastanut kaikenlaisia nippelitietoja. Toki pidän myös siitä, että tiedän jostakin asiasta enemmänkin, mutta monesta asiasta juuri tuollainen triviatieto on hauska, riittävä ja viihdyttävä. Otetaan esimerkiksi tämä päivämäärä 26.9. No, on Kuisman nimipäivä, mutta se ei ollut ollenkaan tämä pointti. Tänään tulee kuluneeksi 38 vuotta arkkitehti Aarne Ervin kuolemasta. Ei sekään ollut tarkoittamani trivia, vaikka meidän paikkakunnallamme onkin Ervin suunnittelemia taloja ja hänen mukaansa nimetty tie. Okei, pointti on se, että tänään on vuoden 269. päivä eli kalenterin ainoa päivä, jonka päivämäärä on sama kuin järjestysluku. Tämä pitää paikkaansa kolmena vuotena neljästä eli karkausvuosi tietysti sekoittaa pakan.  - Eikö olekin hauska ja tarpeeton tarpeellinen tieto!

2 kommenttia:

  1. Ihmiselle on hyväksi tietää jotakin nippelitietoa. Sillä voi joskus hämmästyttää seuransa ja saada keskustelua aikaan - varsinkin, jos se on kovin nihkeätä.
    Ja muutenkin nippelitieto on hauskaa. Sillä on kiva välillä sulkea kaikkitietävän kanssaihmisen suun ;) (Hyi, olenpa tänä aamuna ilkeä...)

    VastaaPoista